Referenciamunkák LOXONE Gold Partner

Energiamenedzsment

Vissza

Hatékony és átfogó energiagazdálkodás

Az épületek felelősek a világ energiafogyasztásának 44%-áért. Holisztikus energiagazdálkodással ez az energiafogyasztás a felére csökkenthető lenne.

A hangsúly az épületben lévő összes energiafogyasztó, -termelő és -fogyasztó nyilvántartásán és megjelenítésén van. Ahhoz, hogy az összes energiaáramlás vizualizálható és optimalizálható legyen, az épületnek szüksége van egy központi vezérlőre: a Loxone Miniserverre. Ez összekapcsolja az épület összes (energia)komponensét, és biztosítja, hogy azok külön-külön és együttesen is a lehető leghatékonyabban működjenek.

Lépésről lépésre útmutató a valódi energiahatékonysághoz a Loxone segítségével

1. Az összes energiaáramlás rögzítése és vizualizálása:

A valódi energiagazdálkodás első lépése, hogy tudjuk, hová megy az energia az épületen belül, mennyit fogyaszt és mennyit termel. A Loxone energiaáramlás-monitor központi szerepet játszik ebben. Minden adat valós időben megjeleníthető egy vonzó vizualizációban a Loxone alkalmazásban. Ezen információk segítségével világos áttekintést kaphatunk az épület aktuális energiaállapotáról, és célzott optimalizálási intézkedéseket hozhatunk.

2. Az alapvető energiafogyasztás csökkentése:

A Loxone segítségével megtalálhatók az alapterhelés csökkentésének módjai, például a felesleges fogyasztók automatikus kikapcsolásával. A potenciális energiaszivárgások is feltárásra kerülnek. Gyakori energiapazarlók közé tartoznak a légkondicionáló vagy szellőztető rendszerek, amelyek akkor is magas szinten működnek, amikor senki sincs az épületben. Az alapterhelés csökkentése azonnali költségmegtakarítást eredményez. Egy watt állandó fogyasztása évente körülbelül 3 dollárba kerül. Bár ez csekélynek hangzik, egy számos készülékkel rendelkező otthonban vagy vállalkozásban gyorsan összeadódik. Emellett az alapterhelés csökkentése segít csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátást és meghosszabbítja az eszközök élettartamát.

3. Az energiafogyasztás eltolódása:

A Loxone egyedi szoftverével az energiafogyasztás olyan időpontokra tolható át, amikor az energia olcsóbb vagy akár ingyenes - különösen, ha napenergia áll rendelkezésre. A hatékony energiagazdálkodás alapjai Szoftverünk mindent megváltoztat A Loxone-t gyakran hardvergyártóként tartják számon - de hardvertermékeink csak a jéghegy csúcsát jelentik. Mindenekelőtt szoftvereket készítünk. Végül is a teljes fejlesztési erőfeszítésünk 85%-át a szoftvereszközeinkre fordítjuk.

Csak a kivételes, ingyenes szoftverünk képes egy olyan korszerű, holisztikus energiagazdálkodási rendszert létrehozni, amely kiemelkedő teljesítményével jelentős energiamegtakarítást tesz lehetővé.