Referenciamunkák LOXONE Gold Partner

HOTEL HEGIQ****

Vissza

A Fertő-táj első 4 csillagos szállodája a HOTEL HEGIQ

A hotel olyan modern technikai megoldásokkal került kiépítésre, ami hazánkban még korszakalkotó újdonságnak számít. A Loxone segítségével az üzemeltetők és a szálloda vendégei is élvezhetik a rendszer minden előnyét és kényelmi funkcióját.

Legfőbb igények:

- gazdaságos üzemeltetés,

- továbbá, hogy a lehető legjobban automatizáltan használhassák a szállodát a vendégek.

A cél az volt, a lehető legegyszerűbben, a vendégek számára láthatatlanul valósítsuk meg az automatizációt úgy, hogy emiatt a hotelben dolgozókra semmilyen plusz feladat ne háruljon.

Megoldásaink

Az eredeti tervekben még KNX rendszerrel szerepelt az épületfelügyelet, azonban a tulajdonosok egy előbbre mutató automatizálási megoldást szerettek volna a kivitelezéskor, így esett a Loxone-ra a választás. Azonban mivel mi csak a kivitelezés szakaszában csöppentünk a projektbe, így bizonyos funkciókat a Loxone központja KNX protokollt használva vezérel. Ezzel értük el azt, hogy a korábban megvásárolt eszközöket felhasználtuk és összekötöttük a Loxone-al, így jött létre egy hibrid megoldás, amely tökéletesen megfelel a tulajdonosok korábbi igényének.  

Világítás

A cél az volt, hogy a lehető leg energiatakarékosabb legyen a világítás. A lámpák automatizáltan kapcsolnak fel vagy le, ha kint sötét van, akkor bent változik a világítás intenzitása. Alapvilágítással dolgozunk, ami kb. 20-30%-os fényerőt jelent, amellyel megközelítőleg 50%-os energiamegtakarítást értünk el.

vilagitas-989.jpg

Hőmérséklet szabályzás

A szobák hőmérséklete függ a foglaltságtól. A rendszer össze van kötve az intelligens helyiségszabályozással, így annak megfelelő hőmérséklet van a szobában, hogy foglalt-e vagy sem. Amennyiben a vendégeknek nem megfelelő a komfort hőmérséklet, akkor egy bizonyos tartományon belül szabályozhatják azt.

homerseklet-478.jpg

Levegőminőség

Az étterem esetében ez kiemelt figyelmet kapott. Több szenzor méri a levegő minőségét, leginkább a széndioxid kibocsátás az, amire nagyobb hangsúlyt fektettünk. Amennyiben az érték meghalad egy bizonyos szintet, bekapcsol a központi szellőztető rendszer, amely temperálva észrevétlenül frissíti fel a levegőt az étkezőben.

konyha-989.jpg

Audio rendszer

A hotelben egy központi audio rendszer működik, amely folyamatos zenei aláfestéssel biztosítja a kellemes hangulatot. Ezen a rendszeren keresztül azonban hibajelzéseket vagy vészjelzéseket is adhatunk. Ilyen például, hogyha a finn/infra szaunából valaki vészjelzést küld, akkor a recepció előtti hangszórók ezt szirénával jelzik.

Multiroom audio rendszer

Különböző zónák kijelölésével oldható meg, hogy más-más zene szóljon a konferencia teremben, az étteremben vagy a wellness részlegen.  

recepcio-888.jpg

Wellness megoldások

A hotelben a wellness részlegen található két jakuzzi, valamint egy finn és egy infra szauna. A pihenőtérben a Loxone a világítást, valamint a hőmérséklet temperálását végzi, a jakuzzik esetében pedig a programfelügyelet. A vészjelzéseket pedig a multiroom audio irányítja.

wellness-820.jpg

Biztonsági funkciók

Egy hotel esetében a biztonság kiemelten fontos, ebben az esetben a Loxone a konyhai biztonsági funkciók vezérlését látja el. Ha a konyhában már kialakult a megfelelő elszívó és befúvó hatás, csak akkor kezdődhet az ételek készítése.

szauna-818.jpg

Kert – öntözés

Elsődleges szempont volt, hogy az öntözőrendszer működése távolról is felügyelhető legyen, a kertész láthassa az éppen zajló folyamatokat és nyomon követhesse, hogy mikor van szükség öntözésre.

Időjárás állomás segítségével követjük a csapadékmennyiséget, továbbá a rendszerhez tartozó időjárás előre jelző szolgáltatás alapján előre tudjuk, hogy nagy valószínűséggel mikor várható csapadék.

ontozo-594.jpg

Árnyékolás

A második emeleti lakosztályok esetében erre is igény volt, mivel több napsugárzás éri ezt a részt, és fontos volt az is, hogy a nagyobb tereket minél kevesebb energiával hűtsük le.

Többféle árnyékoló rendszert használtunk: napernyő, illetve zsalúzia. Ezek használata összhangba került a rendszerrel, mind a szobafoglaltsággal, mind pedig az épület védelmi rendszerével (túlmelegedés elleni védelem).

A hőmérsékletszabályozó üzemmódok segítségével szobafoglaltság alapján tudjuk szabályozni azt, hogy milyen hőmérsékletet engedünk meg nyáron, illetve télen.

arnyekolas-622.jpg

Beléptetés

A parkolóba a beléptetést szintén a Loxone vezérli. Amikor a vendég megérkezik a szállodába, csenget a recepcióra, ahol a munkatársak egy tablet segítségével azonosítják, hogy ki érkezett meg éppen. Kapunyitás paranccsal pedig egy gombnyomásra nyitható a kapu.

konyha-487.jpg

Nézze meg az összes megoldást a videóban!


További kérdése van?

Ne habozzon, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Antal Róbert

Antal Róbert

Műszaki értékesítő, tervező

+36 99 799-699
Türelem...
footer.jump_to_top